Alle redenen om voor houten vloeren te kiezen

Ben je een nieuwe woning aan het inrichten en twijfel je nog wat voor vloer je erin wilt laten leggen? Houten vloeren zijn tegenwoordig helemaal terug van weggeweest. Waar veel mensen kiezen voor laminaat of PVC winnen ze toch steeds meer aan populariteit. Dit komt doordat het nu eenmaal erg moeilijk is om zowel de kleur als de structuur van houten vloeren met een nep alternatief na te bootsen. Er gaat echt niets boven echt hout, en hoe dat aan je voeten voelt.

Houten vloeren in Haarlem

Als je in de provincie Noord-Holland woont dan kun je in deze showroom een groot assortiment houten vloeren in Haarlem vinden. Daar hebben ze een enorm assortiment, en wordt het nog lastig om de juiste te kiezen, simpelweg doordat je zoveel keus hebt. Hun medewerkers kunnen je natuurlijk altijd voorzien van een passend advies, bijvoorbeeld aan de hand van afbeeldingen van de beoogde stijl. De meeste mensen weten op het moment dat ze naar deze winkel voor houten vloeren in Haarlem komen reeds wat voor kleurtint ze willen hebben en welke uitstraling ze voor ogen hebben. Het lastige qua kiezen heeft dan ook meer betrekking tot de andere opties waar je uit kunt kiezen.

Welk motief wil je voor je houten vloer?

Heb je besloten dat je de diverse kamers van je huis echte houten vloeren wilt laten leggen? Een goede beslissing, maar wist je dat je uit heel veel opties kunt kiezen? Allereerst moet je beslissen of je de planken graag rechttoe rechtaan gelegd wilt hebben, of liever in een patroon. Een van de bekendste patronen voor houten vloeren is bijvoorbeeld het visgraatmotief. Dit is een tijdloze variant die op dit moment heel veel gelegd wordt, in zowel nieuwe als oude huizen. Als je liever voor rechte planken gaat kan dat natuurlijk ook. Dit is meestal ietsje goedkoper om te laten leggen, dus het scheelt ook nog in de prijs.

De details van jouw nieuwe parketvloer

Naast het patroon kun je ook nog kiezen uit planken van verschillende breedtes. Elke breedte heeft weer een andere uitstraling. Over het algemeen geldt dat bredere planken een ruimte groter doen lijken, terwijl smallere planken iets drukker ogen. Het is maar net welke sfeer je in de betreffende ruimte wilt creëren en wat voor type plank je kiest. Bij sommige houtsoorten zijn smalle planken namelijk het mooist, terwijl anderen er veel mooier uitzien met brede planken. Uiteraard kunnen ze je ook daarin in bovenstaande winkel voor houten vloeren in Haarlem prima adviseren, zodat je altijd precies het gewenste resultaat hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *