De verschillende functies van vitrage gordijnen

Vitrage. Alleen de klank is al magisch en ook deze gordijnen kun je gerust als ietwat mysterieus en magisch omschrijven. Boven alles echter, is het vitrage gordijn een veelzijdig gordijn dat verschillende functies heeft en die functies met verve invult. 

Vitrage gordijnen worden ook wel glasgordijnen genoemd

Een andere benaming van vitrage gordijnen? Ze worden wel eens glasgordijnen genoemd en dat is niet zonder reden. Gelijk glas namelijk, zijn vitrage gordijnen erg dun. In het algemeen zijn vitrage gordijnen wit of in elk geval licht van kleur. Vitrage gordijnen kun je dus omschrijven als zeer dunne en lichte gordijnen. Kiezen mensen voor vitrage, dan doen ze dat vaak samen in combinatie met overgordijnen. Vitrage gordijnen hebben namelijk geen verduisterende werking en voor de verduistering moeten de overgordijnen dus zorgen. De combinatie vitrage en overgordijnen is een goede combinatie gebleken. Dat was vroeger al zo en dat is dus nog steeds het geval. Nog steeds kiezen mensen heel bewust voor deze combinatie, een combinatie die ze in dat geval ook met zeer veel zorg uitzoeken. Er zijn heel erg mooie combinaties aan te schaffen waarbij de verschillende soorten gordijnen elkaar wat betreft uitstraling perfect aanvullen.

Vitrage wordt geacht drie verschillende functies te vervullen

Doorgaans wordt wel gesteld dat vitrage gordijnen in staat moeten zijn om drie verschillende functies te vervullen. De lichte en dunne gordijnen moeten voor privacy zorgen, ze moeten daarnaast zorgen voor lichtdoorlatendheid en ze hebben een sterke decoratieve functie. Het kost vitrage geen enkele moeite om aan hun verplichtingen te voldoen. Sterker nog, als geen enkele andere gordijnen soort is vitrage in staat om te zorgen voor een grote mate van privacy, maar aan de andere kant en tegelijk te zorgen dat er voldoende licht jouw woning binnen kan dringen. Je kunt met de betere vitrage gordijnen dus prima zien wat er buiten op straat gebeurt en wie er op straat loopt, mensen kunnen echter veel minder goed bij jou naar binnen kijken. En precies dat is wat je van deze gordijnen verwacht. 

Een must om te kiezen voor de combinatie met verduisterende gordijnen

Veel mensen zoeken het tegenwoordig vaak in functionaliteit en proberen verschillende toepassingsmogelijkheden te vinden in één en hetzelfde soort gordijn. Een andere groep mensen kiest heel bewust voor de combinatie van vitrage gordijnen met overgordijnen. Dat doen ze vooral vanwege de uitstraling die vitrage biedt. Vitrage echter, verduistert op geen enkele manier en dus is het gewoon een must om te kiezen voor de combinatie met overgordijnen.

Ontzettend veel verschillende uitvoeringen van dit lichte en zeer dunne gordijn

Over de decoratieve functie van vitrage kunnen we kort zijn. Die functie heeft het en je kunt wat betreft deze lichte en zeer dunne gordijnen precies die uitvoering kiezen die jij wenst en die past bij de rest van de inrichting van jouw huis. De verschillende soorten en maten zijn al lang niet meer te tellen. En dus durven we gerust te stellen dat je echt altijd precies die vitrage vindt die jij zoekt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *