Een audicien aan huis, dat is fijn!

Het kan er zomaar in sluipen: slechter gaan horen. Je wilt het niet, maar het overkomt je toch. Wat kun je daar nu aan doen? Om te beginnen kun je een afspraak maken bij je huisarts om je oren eens goed te laten bekijken en eventueel oorsmeer te laten verwijderen. Dat kan al een groot verschil maken. Maar wat nu als je oren daadwerkelijk achteruit zijn gegaan en je steeds meer mist tijdens gesprekken of je niet kunt concentreren door omgevingsgeluid? Dan wordt het toch echt tijd om eens een afspraak te maken met een audicien. Een audicien kan een paar tests bij je doen en je zo helpen bepalen of het verstandig is om een hoorapparaat aan te schaffen.

Wil je de deur niet uit voor een afspraak met een audicien?

Dan komt de audicien gewoon bij jou aan huis. De audicien neemt alle apparatuur mee die hij of zij nodig heeft om jou van een goed advies te kunnen voorzien. Hierdoor weet je al snel welke oplossing er is voor jouw hoorprobleem. Natuurlijk neem je tijdens het huisbezoek van de audicien alle geldende maatregelen in acht. En het spreekt voor zich dat je afbelt op het moment dat je koorts hebt, niest of hoest. Dit zal de audicien andersom ook doen.

Waarom zou je je schamen voor een hoortoestel?

Veel mensen vinden de aanschaf van een hoortoestel een enorme drempel. En eigenlijk is dat vreemd. Oké, het kan een financiële drempel zijn, maar anders kan ik het me niet voorstellen. Je koopt iedere twee jaar een nieuwe bril en daar doe je niet moeilijk over. Waarom dan wel over hoorapparaten? Die zie je niet eens. Toch is een veelgehoord argument dat een hoorapparaat vooral bij oudere mensen hoort. Nou, ik heb nieuws voor je, dat is helaas al lang niet meer het geval. In onze drukke, lawaaiige maatschappij is gehoorschade zo opgelopen. Dat merk je bijvoorbeeld als je na een concert thuis komt met een piep in je oren.

Een hoortoestel kan voor veel plezier zorgen

Zo kun je, letterlijk, de vogeltjes weer horen fluiten, hoef je niet meer naar de keuken te lopen om te kijken of de vaatwasser klaar is en kun je weer een gewoon gesprek voeren, ook in een grotere groep. Het zal misschien even wennen zijn om alles weer te kunnen horen, maar je zult er veel plezier aan beleven. En omdat je bijna niet ziet dat je een hoorapparaat draagt, zal het gesprek daar alvast niet over gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *