Een sfeervolle tuin met deze 4 tips

Een goed onderhouden tuin is een lust voor het oog. Of je nu een fervent tuinier bent of af en toe de plantjes wat water en liefde geeft, je tuin kan een geheel eigen persoonlijkheid aannemen met de juiste planten en wat ontwerpkennis. Ben jij ook altijd op zoek naar nieuwe manieren om de tuin mooi en gezellig te maken? In deze blog hebben we wat tips samengesteld die je groene vingers ongetwijfeld zullen doen kriebelen!

Gek op bloemen

Een van de meest voor de hand liggende manieren om de tuin op te fleuren, is natuurlijk met bloemen. Een tuin vol kleurrijke bloemen geeft een heerlijk rustgevend gevoel. Er zijn veel verschillende soorten bloemen die op verschillende tijdstippen van het jaar bloeien, dus er zal altijd wel iets bloeien als je wat vrolijkheid nodig hebt! Je kunt er voor kiezen om de bloemen in een bloembed te planten, maar je kunt ook kiezen voor prachtig ontworpen capi plantenbakken en bloempotten. Deze geven de tuin nog meer uitstraling, en het fijne van bloempotten is dat je ze gemakkelijk kunt verplaatsen. Zo kun je de bloemen en planten in je tuin altijd rearrangeren als je dat wilt!

Sfeerverlichting

Verlichting kan ook veel uitmaken voor de sfeer in de tuin. Als de zon ondergaat voordat je 's avonds klaar bent met werken, of als het overdag bewolkt is, kan het gebruik van lampen op bomen en andere planten je ruimte echt opfleuren. Een tip die we kunnen meegeven is om witte of gele gloeilampen te gebruiken. Dit omdat ze er natuurlijk uitzien en geen insecten aantrekken zoals bijvoorbeeld blauwe LED-lampen dat doen. Heb je een gezellig zithoekje of terras? Een manier om deze nog gezelliger te maken, is om stringverlichting op te hangen. Deze zorgen voor een romantische en fijne sfeer.

Bomen voor sfeer en privacy

Een andere manier om meer sfeer te creëren in de tuin is met bomen. Bomen zorgen voor schaduw, wat zeker in de zomer vele voordelen met zich mee brengt. Zo heb je altijd een plekje om buiten te zitten zonder dat de hete zon op je schijnt. Ook ziet een tuin met bomen er optisch goed uit, niet alleen voor jezelf, maar ook voor gasten of buren die langskomen. Ook zijn bomen fijne plekjes voor vogels. Ze gebruiken bomen graag om in te schuilen, maar ook om hun nestjes te bouwen. Bovendien bieden bomen privacy als je dat nodig hebt en geven ze het hele jaar door verschillende kleur effecten met hun bladeren die veranderen met de seizoenen.

Tuin interieur en kunst

En natuurlijk is er de mogelijkheid om je tuin interieur aan te vullen met meubilair en decoraties die passen bij jouw persoonlijke stijl of de stijl van het huis. Zo kun je een comfortabele en moderne lounge set plaatsen in een lege hoek, of werken met ornamenten voor de tuin zoals fonteintjes en kunst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *