Het Duitse plaatsje Cochem: garantie voor dagenlang toeristisch plezier

27vakantiedagen

Wanneer je voor een korte of iets langere vakantie het liefst naar het gebied afreist dat in niets doet denken aan Nederland, maar liever toch niet te ver weg, dan is het Moezelgebied een ideale optie. Vanuit de meeste plekken in Nederland rijd je hier in een paar uurtjes naartoe. Het Moezeldal, zoals deze regio ook wel genoemd wordt, is geliefd om zijn fraaie heuvelachtige landschappen waar de wijngaarden een prominente plek innemen. Hét hoogtepunt van dit gebied is misschien nog wel het plaatsje Cochem. Cochem is vooral beroemd om zijn schilderachtige marktplein en het ontzagwekkende kasteel dat boven de stad uittorent. Maar Cochem heeft nog veel meer te bieden aan bezienswaardigheden. Hieronder lees je over twee van deze trekpleisters die je zeker moet bekijken als je in de buurt van Cochem verblijft.

27vakantiedagen

De oude mosterdmolen

Cochem beschikt over een oude mosterdmolen, oftewel een ‘Alte Senfmühle’. Vermoedelijk hebben we het hier over de oudste mosterdmolen van Europa. Deze molen kun je komen bezichtigen, maar ook is het mogelijk een rondleiding te volgen. In dit laatste geval wordt je getoond hoe mosterd aldaar gemaakt wordt. Verschillende mosterdsoorten komen overigens ook daadwerkelijk uit deze streek. 

De ruïnes van de burcht Winneburg

Een klein stukje ten noordwesten van de stad vind je de Winneburg. Of beter gezegd: de ruïnes van de burcht Winneburg. In 1689 werd deze burcht namelijk door Franse troepen opgeblazen. De ruïnes geven echter nog steeds een aardig beeld van hoe het er tijdens de gloriedagen uit zag. Eenmaal per jaar vinden hier dan ook nog steeds zogenaamde ridderspelen plaats. Mocht je toevallig net dan in de buurt zijn, dan is het zeker aan te raden deze bij te wonen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *