Hoe kies je een goede dames bril?

Ben je aan een nieuwe bril toe? Voor de juiste keuze moet je met enkele belangrijke factoren rekening houden. Een nieuwe bril zit is aangepast aan de jongste modetrends, zit comfortabel en past bij je gezicht. Voel je je goed als je hem draagt? Maak duidelijk wat je van je nieuwe bril verwacht voor je met je zoektocht begint. Zowel de kleur als de vorm en de grootte van de glazen bepalen je uiterlijk.

De vorm van je gezicht 

De juiste bril past dus bij de vorm van je gezicht. Kies Zo een rechthoekig of vierkant model bij een rond gezicht. Bij een meer hoekig gezicht past best een bril met een ovaal montuur, een zogenaamde vlinderbril in de volksmond. Voor een lang en smal gezicht kies je dan weer best een bril met een rond of vierkant montuur. Op die manier breek je de lengte van je gezicht. Met een ovaal gezicht kun je geen verkeerde keuze maken, dan zijn alle brilmodellen goed.

Wenkbrauwen

Het klinkt misschien gek maar ook je wenkbrauwen bepalen de keuze van je nieuwe bril. Hou er bijvoorbeeld rekening mee dat je wenkbrauwen gedeeltelijk of volledig boven je bril uit steken als je iemand recht aankijkt. Ben je fan van opvallende brillen of van monturen met nadrukkelijke lijnen? Hou er dan zeker rekening mee dat je wenkbrauwen intuïtief wegvallen omdat in dat geval ieders aandacht naar je bril gaat. Bij het dragen van zo'n krachtige bril is het belangrijk om je wenkbrauwen goed te verzorgen en eventueel te versterken.

Je huidskleur

Je nieuwe bril moet ook goed passen bij de kleur van je huid. Een huid met een koele ondertoon past het best bij monturen met koude kleuren. Een warme ondertoon gaat best samen met warme kleuren.

De kleur van je ogen

Je bril valt minder op als je een montuur kiest met dezelfde kleur als die van je ogen. Wil je liefst dat je toekomstige bril bij je kleding past? Geef dan de voorkeur aan een montuur met een kleur die sterk contrasteert bij jouw oogkleur.

Kort of lang haar

Bij kort haar passen alle monturen. Bij lang en volumineus haar doen smalle monturen het goed. Bij lang, sluik haar kies je dan weer best is een bril met kleinere glazen een goede keuze.

Je make-up

Bij weinig make-up draag je best een opvallende bril. Gebruik je vaak een opvallende make-up? Daarbij past een bril met een fijn montuur. Met een combinatie van fel gekleurde lippen, een lichte oogschaduw en een opvallend montuur hou je je gezicht in evenwicht, zowel voor brillen dames als voor een multifocale bril.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *