Investeren in jezelf is de beste investering

Investeren in jezelf kan op allerlei manieren. Het is belangrijk om te beseffen dat investeren in jezelf de beste investering in je leven is. Investeren in jezelf doe je niet één keer maar kan je hele leven lang. Een reis naar een ander werelddeel kan je ook zien als investering in jezelf. Het is belangrijk om op allerlei verschillende manieren te blijven investeren. Investeren in ontspanning om vervolgens weer opgeladen te zijn is ook een investering in jezelf. In deze blog geven we je een aantal voorbeeld hoe jij in jezelf kan investeren en waarom investeren in jezelf zo belangrijk is.

Blijven leren

Blijven leren is een goede investering in jezelf. Je bent immers nooit uitgeleerd. Bovendien, als je bereid bent echte verandering te accepteren, zul je plotseling merken dat er verschillende mogelijkheden op je pad komen. Deze interessante training kan jouw ondernemersgeest naar een hoger niveau tillen. TED-talks of YouTube-video's inspireren kunnen je inspireren. Dat boek ligt al een hele tijd in je kast en lijkt nu van grote waarde te zijn. Inspiratie vind je overal! Je hoeft alleen maar een kijkje te nemen en wilt wat tijd doorbrengen​. Volg bijvoorbeeld regelmatig trainingen, neem deel aan seminars of workshops, leesboeken over persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap, communiceer met businesscoaches en kijk vaak naar inspirerende video's. Hierdoor blijf je in een actieve modus.

Nieuwe weg inslaan

Het kan je overkomen dat je er klaar mee bent. Klaar met je baan of je huidige leefstijl. Het is dan belangrijk om jezelf te veranderen. Dit kan op allerlei verschillende manieren. Ga bijvoorbeeld opzoek naar iets waardoor jij jezelf kan blijven ontwikkelen, of ga kijken naar een ander beroep. Kijk bijvoorbeeld naar een rijinstructeur opleiding. Misschien spreekt dit je wel heel erg aan, en wil je even of voor altijd weg uit je huidige situatie/baan.

Proactief veranderen

Verandering is de norm, geen uitzondering. In een relatie is bijvoorbeeld een derde van de mensen gescheiden en hebben ze meerdere partners in hun leven. Dit speelt ook een rol in uw baan, meerdere beroepen en werkgevers. Daarom is het belangrijker om jezelf onder controle te houden en de richting voor je toekomst aan te geven, in plaats van te wachten. Financiële onzekerheid of niet weten wat u wilt, houdt veel professionals op hun plaats. Maar het resultaat is dat de toekomst aan jou is, en uiteindelijk zul je in een afhankelijke staat verkeren. U wilt dit voorkomen, nietwaar? Daarom is positieve actie belangrijk voor u, maar het is ook waardevol voor werkgevers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *