Je huis opvrolijken

Soms kan je wel is het idee hebben dat je je eigen huis een beetje saai begint te vinden. Dit is iets heel gebruikelijks en overkomt heel wat mensen. Iedereen maakt dit wel eens mee in zijn of haar leven. Of het nou om de woonkamer, de slaapkamer of de keuken gaat. Als het financieel en praktisch mogelijk is om wat veranderingen aan te brengen in de desbetreffende ruimte zal ik daar zeker voor kiezen! Je kan kiezen voor drastische veranderingen zoals een hele nieuwe muur, nieuwe meubelen of een nieuw aanrechtblad. Maar het hoeft niet altijd zo ver te gaan, een aantal nieuwe planten, nieuwe accessoires of een andere indeling kan ook al een groot verschil maken!

Een nieuwe stijl

We gaan natuurlijk alweer richting de lente en de zomer en dit kan je ook toepassen in je huis. Door een wat andere stijl toe te passen kan je je woonkamer een hele opfrisbeurt geven! Bij een zomers interieur kan je denken aan mooie azuurblauwe muren, zomerse schilderijen aan de muur en misschien wel mooie accessoires met schelpen etc. ook met de lichtinval kan je spelen in een zomers interieur. Hoe lichter een ruimte is, des te zonniger het zal lijken in huis. Natuurlijke kleuren zoals blauwtinten en groentinten geven een gevoel van frisheid en vrolijkheid. Waarschijnlijk zal je normaal wat meer neigen naar grijs en bruin tinten voor in je interieur. Maar in een zomers interieur mag je uitpakken qua kleuren. Verschillende felle kleuren bij elkaar mag dan allemaal. En verse bloemen en planten doen het altijd goed om je een zomers gevoel te geven. Je vloer doet ook een hele hoop. Een donkere harde houten vloer zal beter bij een winters interieur passen. Maar een lichte laminaat vloer zal erg mooi staan bij alle kleurrijke accessoires in je huis.

Werken met accessoires

Als je tevreden bent met de huidige veranderingen dan kan je gaan nadenken over de accessoires. Zoals hierboven al vernoemd doen verse bloemen en planten het ook altijd goed in een zomers interieur. Een aantal klimplanten tegen je muur en je zal gelijk het gevoel hebben alsof je op een tropisch oord op vakantie bent. Je kan bijvoorbeeld een Toscaanse jasmijn kopen en die een mooi plekje in huis geven. Heb je nou geen zin in grote veranderingen? Kijk dan eens naar je bank. Een bank kan je huis sfeer en warmte geven door er een aantal leuke kussentjes en plaids op te leggen. Zorg ervoor dat de kussentjes qua kleuren redelijk bij elkaar passen zodat het een mooi geheel wordt.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *