Je TV-hoek inrichten doe je zo

Heb je een eigen woning, of ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwe woning en ben je inspiratie aan het op doen voor je TV-hoek? Dan is het wellicht slim om over een aantal dingen na te denken. Ga je bijvoorbeeld je TV ophangen of neerzetten en zet je er een kastje onder of juist niet? Het is hierin belangrijk om en een aantal afwegingen te maken. In deze blog vertellen we je alles over hoe jij je TV-hoek kan inrichten en geven we je een aantal handige tips zodat jij zometeen optimaal kan genieten van je TV-hoek.

Je TV ophangen, of niet?

We zien tegenwoordig steeds vaker dat Tv’s opgehangen worden. Dit ziet er namelijk chique uit. Vaak wordt er bij de TV ook een beugel meegeleverd waardoor het vrij makkelijk is om een TV op te hangen. Het voordeel van een hangende TV is dat je meer ruimte hebt op het kastje die je eronder zet. Daarnaast ziet het er erg netjes uit, en kijkt het ook nog beter. Aangezien de TV hoger hangt hoe je minder naar beneden te kijken vanaf de bank. Het ophangen van TV brengt ook een nadeel met zich mee. Wanneer je de TV ophangt, is het namelijk zo dat je kabels zichtbaar zijn. Je kabels gaan namelijk vanuit je TV naar beneden toe en dat zorgt ervoor dat je ze ziet. Denk bijvoorbeeld aan je HDMI kabel, je coax kabel en je voedingskabel. Je kan dit oplossen door een kabelgoot te maken, of door een gat in de muur te maken achter de TV, en een gat achter je TV kastje.

Hoogte en grootte van je TV

Het is belangrijk om te bepalen waar je de TV ophangt. Het is namelijk zo, dat hoe verder je van de TV af zit hoe groter je TV kan zijn. Het is namelijk voor je ogen fijn als je alles goed en scherp kan zien zonder dat je daarvoor moeite hoeft te doen. Hierbij is het belangrijk dat je nadenkt over de afstand van je TV en de zithoek. Daarnaast is het belangrijk dat je een niet al te grote TV neemt wanneer je afstand tot de TV erg klein is.

Accessoires bij je TV

Wanneer je de TV hebt opgehangen of hebt neergezet is het leuk om de TV-hoek op te vullen met wat accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een mooie staande lamp naast je TV, een plant of andere decoratie. Zorg ervoor dat deze decoratie wel rustig oogt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *