Kies het geschikte objectief

Foto de Vakman Canon objectieven

Bij een spiegelreflexcamera is het voordeel dat je gebruik kunt maken van verschillende Foto de Vakman Canon objectieven, wat je ook wilt vastleggen er is altijd een passend objectief beschikbaar. Maak je gebruik van een compact camera dan zit je in de meeste gevallen vast aan de lens wat bij de camera geleverd is. Bij een spiegelreflex heb je binnen een aantal seconde een andere objectief op de camera, het assortiment is erg groot waardoor een uitleg hierover niet overbodig is. 

Foto de Vakman Canon objectieven

Twee soorten lenzen

Je kunt over het algemeen lenzen in twee soorten verdelen, lenzen met een vast brandpuntafstand en zoomlenzen. Met de prime lenzen kun je dus ook niet in of uitzoomen, wil je het onderwerp van dichtbij vastleggen moet je dus ook dichterbij gaan staan. Toch kiezen veel fotografen voor Foto de Vakman Canon objectieven die niet kunnen zoomen omdat de kwaliteit hiervan beter is. Dit komt omdat er minder bewegende delen in het objectief zitten, en deze lenzen zijn geoptimaliseerd voor een brandpunt. Vaak heb je ook minder licht nodig om een goede foto te maken.

Wanneer een zoomlens?

Wanneer je compositie niet naar wens is, kun je gebruik maken van een zoomobjectief om in of uit te zoomen. Hierbij kun je op dezelfde plaats blijven staan, de kwaliteit van dit soort lenzen iets minder. De afstand kan niet geoptimaliseerd worden waardoor eigenlijk iedere afstand van goede kwaliteit moet zijn. Vanaf drie keer zoomen ga je het aan de kwaliteit merken dat deze snel minder wordt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *