Kokkerellen in quarantaine

Het is alweer bijna een jaar geleden dat de wereld op zijn kop stond en het ziet ernaar uit dat ze zo nog wel een poosje blijft staan. We zijn veel binnen en gaan meestal enkel voor een boodschap de deur uit. Maar om nou de hele dag te werken en vervolgens voor de tv te gaan hangen? Nee, daar heb je ook niet altijd zin in. Tijd om een andere hobby onder handen te nemen, koken! In deze blog geef ik je wat tips.

Een opgeruimde keuken

Koken doe je het beste in een opgeruimde keuken en aangezien we de hele dag thuis zitten, is het niet zo gek dat je wilt dat het opgeruimd is. Maar we kunnen ook sneller denken: ach, dat doen we later wel. Ga je koken? Dan lijkt het zinloos om de boel eerst op te ruimen aangezien je er daarna weer een zooitje van maakt. Maar je wilt toch ook alle middelen tot je beschikking hebben? Zoals lepels, pannen en borden. Daarnaast creëer je ook aanrechtruimte voor jezelf doordat je overal in de keuken kun werken als deze schoon is.

Plan van aanpak

Dan is het tijd voor een plan van aanpak. Ik raad aan om iets te koken wat buiten je comfort zone ligt, iets wat je nog nooit hebt uitgeprobeerd. Zelf ben ik wel een beetje bekend met de Italiaanse keuken maar de gerechten gaan nooit veel verder dan pasta. En dat terwijl er nog veel meer te maken is, denk aan lasagne of gelato. Je kan het zelf zo makkelijk of ingewikkeld maken als je wilt.

De lekkerste ingrediënten

Neem vooraf de tijd om te winkelen. Haal verse ingrediënten op de markt of ga langs een speciaalzaak. Zo weet je zeker dat jouw gerecht bordenvol smaak zit. Haal een lekkere rookkaas of een verse vis. Wil je nu liever niet de deur uit voor de boodschappen dan kan je sommige ingrediënten ook bij speciaalzaken online kopen. Zo kan je bijvoorbeeld online kaas kopen. Handig én veilig.

Gooi niets weg!

En nou kan het zomaar eens voorkomen dat het eindproduct van een gerecht niet is wat je ervan gehoopt had. Dan hoef je het nog niet weg te gooien. Laat het recept links liggen en kijk hoe je de smaak zelf kan verbeteren. Of misschien ziet het er niet zo mooi uit als op het plaatje, geloof mij maar dat die gerechten vaak het beste smaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *