Omarm je lichaam

De positiviteit rondom het vrouwelijke lichaam groeit steeds meer. Decennialang zijn er standaarden opgelegd die natuurlijk niet voor iedereen passen en ook continu veranderen. Dat zorgt voor veel onzekerheden. Maar tegenwoordig accepteren we iedereen steeds meer zoals die is. En belangrijker, we accepteren onszelf meer. Hoe omarm je jouw lichaam nog meer?

Goede verzorging, in alle opzichten

Het verzorgen van je lichaam is belangrijk en van alle tijden. Maar in de drukke maatschappij waarin wij leven, schiet de aandacht voor ons lichaam er nog weleens bij in. En dat terwijl het bewezen is dat we ook gelukkiger worden van dingen als gezonde voeding en voldoende beweging. Jazeker, niet alleen ons lichaam wordt er blij van, ook onze mentale gemoedstoestand verbetert ervan. Wanneer je een ongezondere levensstijl hebt, kan het wel moeilijk zijn om dit om te gooien. Beetje bij beetje zorgen we steeds beter voor ons lichaam.

Speciale aandacht voor wat jij nodig hebt

En iedereen heeft natuurlijk ook weer wat anders nodig. Want ieder lichaam is anders. Bijvoorbeeld als het gaat om het haar of om je huid. Kijk goed naar de plekken van jouw lichaam waar het meer aandacht nodig hebt en laat je goed informeren over hoe je je lichaam kan helpen als het gaat om herstel of het weer in balans brengen als het daar uitgeraakt is. Geef ook niet te snel op als het niet meteen lukt. Veel dingen hebben meerdere pogingen of misschien een langere tijd om te helen nodig.

Voel je goed in wat je draagt

Dat is allemaal vooral de binnenkant en dat heeft veel aandacht nodig. Maar we hebben natuurlijk ook een buitenkant en die zien we zelf, en ook de wereld ziet die. Het is belangrijk dat jij je goed voelt in hoe je er uit ziet. En het mooie aan de opkomende acceptatie is dat jij je wellicht veel vrijer voelt om te experimenteren met je uiterlijk en/of buiten de gebaande paden te treden. Kijk op verschillende websites voor damesmode. Van dagelijkse outfits tot mooie lingerie. Ga jij voor een prachtig korset waardoor jouw vormen extra mooi uitkomen of liever voor iets wat meer los zit? Het is helemaal aan jou.

Open voor tips

Maar dat het helemaal aan jou is, betekent niet dat je dingen kunt leren. Doe wat voor jou goed voelt en blijf open voor tips en nieuwe trends. Zo blijft de progressie in de wereld hierom trend niet alleen gaande maar ook in jouzelf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *