Op afstand nieuwe mensen ontmoeten

Helaas zitten we momenteel al meer dan een jaar met deze wereldwijde pandemie. Bijna niemand wordt er beter op en de eenzaamheid is in korte tijd gigantisch toegenomen. Wat is er nog mogelijk in deze tijden, waardoor we toch mensen kunnen ontmoeten op een veilige en verantwoorde manier?

Stuur een kaartje

Het klinkt misschien wat ouderwets, maar het is ontzettend leuk om te krijgen: een kaartje. Niet alleen je eigen oma zal hier een glimlach van op haar gezicht krijgen, maar deze truc werkt ook absoluut bij een ander. Laat op deze originele manier weten dat je aan ze denkt en wie weet ligt er binnenkort wel een envelop op de mat. Online zijn er verschillende acties te vinden van bijvoorbeeld HallMark of PostNL.

Chat met vreemden

Online zijn ontzettend veel sites te vinden waarop je mensen anoniem kan ontmoeten. Een veilige ongedwongen manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Chat met mensen van over de hele wereld en wie weet ontmoet jij wel die nieuwe beste vriend of vriendin.

Met Ablo bijvoorbeeld, kan je chatten met mensen over de hele wereld zonder dat je hiervoor in een andere taal moet praten. De app heeft een ingebouwde vertaalfunctie waardoor je gewoon in het Nederlands kan praten, terwijl aan de andere kant van de lijn misschien wel iemand in het Russisch typt.

Met de site Chat met vreemden kan je je aanmelden onder een bijnaam. Hierdoor blijft het anoniem en hoef je je geen zorgen te maken. Daarnaast is er 24 uur van de dag iemand aanwezig als je een negatieve ervaring hebt met de persoon waarmee je chat.

Op de site kom je net als met Ablo in een 1-op-1 chat. In tegenstelling tot Ablo praat je hier met mensen uit Nederland en Vlaanderen. Heb je het leuk met je chatgenoot? Dan kan je diegene makkelijk opslaan op je account.

Vind een actief maatje

Er zijn nog een aantal activiteiten mogelijk tijdens deze langdurige lockdown. Hiervoor moet je wel uit je luie stoel komen, want je zal vrijwel altijd uitkomen op een actieve buitenactiviteit. Op Facebook zijn er tal van groepen die je kunnen helpen om een actief maatje te vinden. Hiermee kan je een lekker stuk gaan lopen door de duinen, oefenen voor die marathon die je altijd al hebt willen lopen, of een gezond rondje cardio in een speeltuin in de buurt.

Het is vooral volhouden in deze tijd, maar als creatief genoeg denkt is er nog genoeg om te proberen. Hopelijk heb je wat aan deze tips. Blijf gezond en houd vol.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *