Veelbelovend project

chainlink

Het DeFi project van chainlink is een veelbelovend project, Link is de interne token van het oracle netwerk. Link wordt door beleggers steeds vaker gekocht als speculatieve belegging, zij hopen mee te kunnen varen op het succes van een nieuwe DeFi sector waarbij het project een belangrijke rol zou kunnen spelen. De sector heeft het project nodig omdat er weinig andere alternatieven zijn, chainlink heeft meer dan 200 samenwerkingen en 30 projecten die er al gebruik van maken.

chainlink

1 miljard tokens

In 2017 zijn de 1 miljard tokens van Link in circulatie gebracht, ongeveer 350 miljoen tokens worden naar investeerders gedistribueerd. 300 miljoen tokens gaan naar de schatkist van het bedrijf SmartContract chainlink toe, de token wordt gebruikt om ontwikkelaars van oracle te compenseren. Naarmate het netwerk groeit zal de vraag alleen maar groter worden, nadeel is wel dat men niet weet of de tokens een hard cap hebben. In principe zou SmartContract ook nieuwe tokens kunnen uitgeven, de token is gebouwd op basis van Ethereum.

De nodes

Chainlink nodes moeten betaald worden in Link, verder is Link nodig voor garanties, staking en onderpand. Door nodes wordt Link vastgehouden waardoor ze belangrijker worden, de nodes verkopen niet zomaar Link. Zolang het netwerk zich op een goede manier ontwikkelt, en de Link niet wordt gedumpt zal er een prijsstijging zijn. Maar de vraag blijft in hoeverre de nodes en de Link zal worden gehouden als het slechter gaat, tijdens een slechte markt zullen de nodes de Link moeten verkopen. Heb je winst pak deze dan met de speculatieve belegging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *