Verschillende manieren om jouw edelstenen te reinigen

Edelstenen hebben natuurlijk een krachtige werking. Om de optimale werking van een edelsteen te behouden, is het aan te raden om de edelsteen regelmatig te reinigen. De steen geeft positieve energie af en neemt tegelijkertijd negatieve energie in zich op. Om de steen in volle kracht te benutten, hebben we een aantal tips opgesteld. Allereerst is het belangrijk om na aanschaf de steen even grondig te reinigen en daarmee op te laden. Doe dit voordat je de steen actief in gebruik neemt of bij je gaat dragen. Zie je dat de edelsteen langzaam dof of onzuiver begint te worden? Dit is een teken om te gaan reinigen.

De verzorging van jouw edelstenen

Het gevoel bij je edelstenen is erg belangrijk voor de frequentie van de reinigingen. Merk je dat een steen minder krachtig wordt of de werking afneemt? Verzorg de steen dan wat vaker. Je persoonlijke gevoel is hierin leidend. Er zijn geen standaard richtlijnen waar staat opgesteld hoe vaak jij de steen moet reinigen. Heb je moeite om een goed reinigingsmoment vast te stellen? Het is altijd verstandig om de steen minimaal één keer per week te reinigen en op te laden. Gebruik je de edelsteen bijvoorbeeld voor een healing-sessie? Reinig de steen dan een keer voor en na het gebruik volledig. 

Zo reinig je de edelsteen

Er zijn verschillende methodes om een edelsteen grondig en succesvol te reinigen. De juiste methode verschilt ook per steen. Jouw intentie is het belangrijkste bij de schoonmaak. Neem er de tijd voor en ontdoe de steen van alle negatieve energie. Je kunt de steen bijvoorbeeld reinigen met stromend water maar ook met aarde, wierook en andere reinigende kruiden. De water-methode is een erg snelle methode, maar niet voor iedere steen geschikt. Calciet, Magnetiet en Angeliet zijn voorbeelden van stenen die niet met stromend water gereinigd kunnen worden. Ook zilveren sieraden met edelstenen kun je beter op een andere manier reinigen. Bij de waterreiniging maak je gebruik van bijvoorbeeld water uit de kraan of water in een beekje. Vijf minuten met pure intenties reinigen is bij deze methode vaak voldoende, maar controleer de dofheid en eventuele barsten in de steen altijd tussentijds. 

Een edelsteen met aarde reinigen is ook een optie. Stop de steen dan 24 uur in de grond om de negatieve lading te verwijderen. Tot slot goed schoon en droog maken. 

De specialist

Wil je graag nog meer informatie over het reinigen van edelstenen of ben je opzoek naar een winkel met een uitgebreid aanbod? Ruben Robijn heeft een collectie met meer dan 250 verschillende edelstenen en andere mineralen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *