Welke parasol past het beste in jouw tuin?

Een parasol heeft meerdere voordelen. Hij kan schaduw creëren op elke plek naar keuze. Bovendien beschermt hij je tegen de warmte en de felheid van de zon. Teveel in de zon zitten is niet goed voor je gezondheid. Het is dus aan te raden om goede zonbescherming te gebruiken in de zomer. Benieuwd welk type parasol het beste bij jou past? Hieronder lees je meer over verschillende soorten parasols.

Een parasol die makkelijk meekan

De meest flexibele parasol is de strandparasol. Deze kan je eenvoudig opvouwen en meenemen. Je prikt de stok van de parasol gemakkelijk in het zand. Weinig gedoe dus! Het voordeel van dit type parasol is dat ze licht en klein zijn. Ideaal voor een dagje strand, of om mee te nemen op vakantie. Ze zijn in vele vrolijke kleuren en printjes verkrijgbaar. Het nadeel van strandparasols is dat ze vrij kwetsbaar zijn. Ze gaan eerder kapot en omdat ze niet zo zwaar zijn is de kans groter dat een strandparasol wegwaait bij een stevige windvlaag.

Kies voor de stylish zweefparasol

Meer op zoek naar een stijlvolle parasol die veel schaduw geeft? Dan is een zweefparasol echt wat voor jou! Bij dit type parasol zit de stang niet in het midden, maar aan de zijkant. Het lijkt dus, als je eronder zit, alsof de parasol boven je ‘zweeft’. Omdat de voet van dit type parasol aan de zijkant zit, heb je geen last van een onhandige stang in het midden. Je kan er dus gemakkelijk onderdoor lopen en alle ruimte onder de parasol optimaal gebruiken. Bovendien kan een zweefparasol volledig om zijn as draaien. Op die manier kan je op elke gewenste plek schaduw creëren zonder dat je hem hoeft te verplaatsen. Het nadeel van deze parasol is dat hij vaak wat prijziger is. Bovendien is een zweefparasol niet altijd makkelijk om snel te verplaatsen, omdat hij vrij zwaar is.

Voorkom slepen met een muurparasol

Een muurparasol, de naam geeft het al een beetje weg, wordt bevestigd aan een muur. Hierdoor heb je geen last van de stok of parasolvoet. Deze heeft hij immers niet nodig! Voor een balkon is een muurparasol ideaal. Hij neemt namelijk weinig ruimte in, omdat hij geen parasolvoet heeft. Bovendien kan een muurparasol niet omwaaien. Nadeel van dit type is dat, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de strand- en zweefparasol, je hem niet kan verplaatsen. Je kan hem wel draaien of inklappen, maar niet meenemen of ergens anders neerzetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *