Zo koop je een veilige autohoogwerker

Autohoogwerkers stellen je in staat om op een veilige manier de meest uiteenlopende werken op grote hoogte uit te voeren. Ze worden op veel gebieden gebruikt en zijn een vast onderdeel van vele machineparken. Werk je alleen af ​​en toe op grote hoogte? Ook dan is het handig om over zo een ​​hoogwerker te kunnen beschikken hebben. Er zijn vele soorten hoogwerkers, die elk hun specifieke doel en zowel voor- en nadelen hebben. Gelukkig kun je ook een veilige hoogwerker huren. Wil je een auto hoogwerker kopen? Let dan zeker op deze punten om meest geschikte toestel te kopen?

Wat is dat, zo'n Autohoogwerker?

Een juist gekozen autohoogwerker is erg handig om veilig te werken op moeilijk bereikbare plaatsen. Om deze hoge investering te omzeilen kun je zo een hoogwerker dus ook huren. De transportkosten zijn zeker niet goedkoop, zeker niet als je dit toestel slechts af en toe of voor een beperkte tijd gebruikt. Autohoogwerkers kunnen hier geschikte alternatieven bieden. Een hoogwerker huren en zelf rijden levert je ook heel wat voordelen op. Vooral wanneer je als op één dag meerdere werven kunt aandoen. De op aanhanger hoogwerker is licht in gewicht en vooral geschikt voor kleinschalige werkzaamheden op grote hoogte.

Stabiele ondergrond voor je hoogwerker

Om veilig te werken met je hoogwerker is een stabiele ondergrond onmisbaar. Op vochtige terreinen zonder drainering huur je best een 4×4 hoogtewerker of een rupshoogwerker, zeker bij uitzonderlijke regenval. Een hoogtewerker op rupsbanden kun je spijtig genoeg niet gebruiken op een harde ondergrond.

Hoogtewerkers ook voor binnen

Binnen maak je best gebruik van een elektrische hoogtewerker. Zo heb je binnen geen last van schadelijke uitlaatgassen.

Andere soorten hoogtewerkers: Telescoophoogtewerker

Dit soort hoogtewerkers wordt veel gebruikt voor het verwijderen van allerlei hindernissen op de begane grond te verwijderen. Geef dan de voorkeur aan een met een kniktelescoop. Die is makkelijk te besturen tot op zijn actieterrein. Een telescoophoogtewerker met vaste mast is makkelijk bestuurbaar en zeker doeltreffend op plaatsen waar genoeg bewegingsruimte is.

Schaarhoogtewerker

Hebben een grote werkvloer waardoor ze beter geschikt zijn voor meer tijdrovende opdrachten. Schaarhoogtewerkers worden vaak gebruikt bij aan gevelwerken. Kleinere elektrische schaarhoogtewerkers zijn handig, wendbaar en makkelijk verplaatsbaar.

Masthoogtewerker

Een masthoogwerker heeft een beperkt actieterrein. Je gebruikt hem alleen wanneer je loodrecht onder je plaats van je  job kunt staan. Je gebruikt ze bijvoorbeeld bij het vervangen van lampen aan hoge plafond of om op een veilige materialen uit te kiezen in hoge rekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *